DVORIŠTA I BAZENI

ČISTA PRIRODA

bau
DVORIŠTE IZ SNOVA

urađeno od prirodnog kamena, ukazuje na vaš kvalitet života. Čista priroda pred vratima vašeg doma je najbolja alternativa.

rs
PRIMENA

stepenice, zidovi, podovi, bazeni, držači urađeni od kamena, prilazne staze za vozila, raznovrsni materijali koji u mnogome obogaćuju prostor.

kal
EFEKTNOST

Hrapaviji kamen je neophodno ugraditi u spoljašnje površine, jer je rizik od klizavosti minimalan. Zajednički rad arhitekte, baštovana, inženjera mora da bude optimalna kako bi krajnji ishod bio pozitivan.

BOGATIJI PROSTOR

Dvorište iz snova urađeno od prirodnog kamena, ukazuje na vaš kvalitet života. Čista priroda pred vratima vašeg doma je najbolja alternativa.

Primena prirodnog kamena u spoljašnjem uređenju ima neograničen broj mogućnosti. Pri uređenju dvorišta, uvek treba poslušati reč stručnjaka, jer je izbor kamena jako veliki, počev od običnog, grđevinskog kamena, preko pergole, pločastog kamena u svim bojama veličinama.

Stepenice, zidovi, podovi, držači urađeni od kamena, obogaćuju prostor. Primenom kamena u spoljašnjim površinama se vidi kolika je njegova dugotrajnost. On se može kombinovati sa svim materijalima. Podatak koji se u primeni kamena u eksterijeru ne sme zaboraviti jeste da li se tim površinama voze automobili ili ne. Za samu garažu i njen ulaz, idealan je kaldrmski, kockasti kamen.

Kod terasa i dela dvorišta u kom se sedi, mogu se postaviti i ploče debljine od 15 mm. I škriljac se u ove svrhe široko primenjuje i njegova debljina ne sme da bude ispod 30 mm. Tanje ploče se lepe malterom, a njihove fugne moraju biti popunjene, jer bi vremenom postale labave i ispadale bi iz ležišta.

Prostor između podloge i ploča mora imati i mali međuprostor kako se kišnica ne bi zadržavala. Time se izbegava stvaranje zelenih vlažnih fleka. Pre postavljanja, kamene ploče treba prekriti tankim slojem cementa kako bi kamen bio što otporniji na vlagu. Zajednički rad arhitekte, baštovana, inženjera mora da bude optimalna kako bi krajnji ishod bio pozitivan.

Površine koje se ne klizaju

Hrapaviji kamen je neophodno ugraditi u spoljašnje površine, jer je rizik od klizavosti minimalan. Međutim, pojedinci, kojima je izgled prostora najvažniji, ipak se odlučuju za glatke, sjajne površine. Njih ipak treba izbegavati.

Ulaz u garažu (zimi):

Postavlja se, svakako, pitanje ponašanja prirodnog kamena kada su sneg i led. So se može bez problema posipati po tvrdom i poluobrađenom kamenu. Međutim, posipati po krečnjaku, mermeru ili peščaniku je gotovo nemoguće, a da kamen ostane neoštećen. So treba minimalno koristiti i zbog zaštite prirodne sredine.

SAVRŠENA ELEGANCIJA

Imate pitanja?

Ukoliko imate pitanje, treba Vam pomoć pri odabiru materijala ili jednostavno želite da nas posetite kako bi uspostavili saradnju, rado ćemo Vam izaći u susret i odgovoriti na sva Vaša pitanja.