FASADE

MODERNE I FUNKCIONALNE

FASADE

ŠVAJCARSKA
BUDVA

S obzirom da je prirodni kamen jako otporan na promene u spoljnoj sredini, fasade napravljene od kamena su veoma postojane i stabilne tokom dugog niza godina, tako da sa takvom vrstom materijala za fasadu dobijate izuzetan kvalitet koji traje neobično dugo, a o estetici i lepoti dekorativnog kamena će drugi govoriti umesto vas. 

TIVAT

IZUZETAN KVALITET

FASADE

Pored arhitektonske vrednosti nekog zdanja, njegov omotač tj. fasada imaju veoma važnu ulogu.

Nekada je uloga fasade u građevinarstvu bila, prvenstveno, izolaciona. Ona je štitila građevinu od hladnoće, toplote, kiše i snega. Danas se fasada gradi kako bi garđevina pored dobre izolacija, imala i lep izgled. Ona je šlag na torti jedne građevine, predstavlja vizit kartu njenog graditelja. 

Harmonija elemenata iz kojih je sastavljena, naglašavanje pojedinih detalja govore o sposobnostima i iskustvu samog arhitekte.

Na osnovu spoljašnjeg izgleda fasade, možemo naslutiti unutrašnji izgled građevine. Spoljašnji izgled neke zgrade je presudan u formiranju prvog utiska koji presuđuje o tome da li će nam se neki objekat svideti ili ne. Fasada od prirodnog kamena je prava odluka ako želite da imate kvalitet i izgled.

Prednosti kamena za fasadu

Prirodni kamen se koristi za izgradnju i dekoraciju kuća iz dubokog antičkog doba. I ako bi se ranije njegova potražnja mogla objasniti odsustvom drugih materijala, danas, kada su opcije završne fasade neograničene, očigledno je da su kamene fasade popularne iz više razloga. A najvažnije su:

Raznolikost
Govoreći o prirodnom kamenu za završnu obradu fasade, važno je shvatiti da ovaj koncept uključuje mnogo različitih materijala. Mermer, peščar, granit, travertin – lista može biti prilično duga. Unutar svake stene postoje vrste koje se razlikuju po boji, prirodnom uzorku, teksturi itd.

Praktičnost.
Najčešće, obloženi kamen za fasadu ima poroznu strukturu (peščenjak, krečnjak itd.), Što pozitivno utiče na zvučne i toplotnoizolacione sposobnosti zidova. Prirodni kamen je izdržljiv i pouzdan materijal koji je otporan na uticaje okoline. Ne boji se sezonskih ili dnevnih temperaturnih oscilacija, toleriše visoku vlažnost, ne bledi na suncu. Čak i nakon nekoliko decenija, takav kamen izgleda odlično i pravi je ukras fasade.

Kamen kao prirodan materijal, ne predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje ili životnu sredinu. Konačno, jedna od glavnih prednosti prirodnog kamena za fasadu je njegova lepota. Ovaj tip obloge izgleda tako impresivno da je jednostavno nemoguće uporediti ga sa veštačkim materijalima.

Imate pitanja?

Ukoliko imate pitanje, treba Vam pomoć pri odabiru materijala ili jednostavno želite da nas posetite kako bi uspostavili saradnju, rado ćemo Vam izaći u susret i odgovoriti na sva Vaša pitanja.